Kete Tarifi
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket margarin
- 1 tatlı kaşığı bira mayası
- 1 kaşık tuz
- Aldığı kadar un
İçine koymak için 2 kaşık yağ, 4 kaşık kavrulmuş un
Hazırlanışı: Yarım bardak sütle maya kabartılır, diğer malzeme bir kapta karıştırılır ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır. Bir saat beklenir. Kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yarım cm kalınlığında açılır. Ortasına kavrulmuş un serpilir ve iki ucundan başlayarak rulo yapılır. Aralıklı olarak tepsiye dizilir. 15-20 dakika bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 0C de ki fırında pişirilir.
Etiket Yok
No comments:
Post a Comment