Friday, September 14, 2012

Yoğurtlu Kebap Tarifi













Yoğurtlu Kebap


MALZEMELER

500 gr iki defa çekilmis kiyma

Yarim bayat ekmek

Yarim demet ince kiyilmis maydanoz

1 adet rendelenmis kuru sogan

Yarim çay kasigi kara biber

Yarim çay kasigi kimyon

1 çay kasigi kimyon

1 çay kasigi tuz

1 adet bütün yumurta

2 adet kebapçi pidesi veya bir adet ramazan pidesi

1 fincan siviyag

4 kasik tereyag

Yeteri kadar kirmizi biber

4 adet domates

8 adet sivri biber

50 gr yogurt

YAPILIŞI

Önce kiymayi bir tepsiye koyun ve içine yumurtayi, tuzu, karabiberi,

kimyonu, ekmegi (islayip suyunu siktiktan sonra) maydanozu,

rendelenmis kuru sogani, koyup karistirin. Kiymayi iyice yogurup

12 santim uzunlugunda sis köfte yapin. Daha sonra pideyi küçük kusbasi

dilimler seklinde dograyip çukur yemek tabaklarina koyup üzerine

yogurt ilave edin. Köfteleri izgarada veya teflon tavada kizarttiktan

sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyagi veya kirmizi biber eritip koyun.

Bir baska tavada domates ve biberleri hafif pisirerek yogurtlu kebabin

üzerine koyup süsleyerek servis yapin.

No comments:

Post a Comment